neděle 5. února 2017

JÍDLO

První téma mají Lenochodi za sebou a teď přichází něco, co všichni milují. Naším dalším tématem bude něco, k čemu každý chová obrovskou a nefalšovanou lásku. A to je JÍDLO.


Ale protože se pořád bavíme o CO2 lize, tudíž o ekologii a životním prostředím, naše úkoly sice zahrnují potraviny, ale jen ty vybrané. Nyní Vám představíme naše úkoly a jak jsme se s nimi poprali, případně ještě popereme.

Týden nejíst maso nebo týden nejíst sladké, týden nevyhazovat zbytky

Co se tohoto tématu týče, máme pro Vás rozhovory s členy týmu, kde každý jednotlivě zodpoví, co si zvolil a jak svůj týden zvládl. Tyto rozhovory si můžete přečíst kliknutím na MUFFIN.



Regionální potraviny

Jak jste se již mohly dozvědět ve videích, které jste mohli najít v článku Vše, co potřebujete vědět, pro životní prostředí je poměrně důležité a prospěšné jíst potraviny z regionu. Naším úkolem bylo zjistit, kolik kilometrů najede náš oběd, než se dostane k nám na talíř. To se dalo zjistit jednoduše, Stačilo si vzít týdenní jídelníček a projít si obědy. Poté si u jednotlivých potravin najít výrobce a zjistit, kolik kilometrů nás od něj dělí. Zde jsou naše výsledky:

Také jsme  zde zajistili seznam našich regionálních potravin, které se vyrábějí na Valašsku!

Svačinkový den 

Tento úkol jsme naplánovali na 6. února a více informací o něm a jak se můžete zapojit, najdete TADY.





Žádné komentáře:

Okomentovat